Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hajrá leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 közepes darab burgonya
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehér répa
» 0,5 csomag zöldspárga
» 5 dkg borsó
» 1 közepes fej vöröshagyma
» 0,5 csokor petrezselyem
» 10 dkg csillagtészta
» 2 liter víz
» 1 teáskanál
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre.
Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 4 ember kedveli feviroza
2015.09.01 18:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát nagyobb, répaféléket vékonyan, petrezselyemzöld szárát, fazékba tesszük, módszerrel gyakorlatilag, párolt hagyma, leves ízét, zöldborsó kivételével, vizet beleöntöttük, levesünk nagyon, petrezselyemzöld apróra, tűzről levettük, forró levesben, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, csillagtésztát, felkarikázzuk, Megtisztítjuk, csillagtészta, gyakorlatilag, beleöntöttük, készíthetjük, vöröshagymát, petrezselyem, megalapozza, zöldségeket, felaprítjuk, répaféléket, vöröshagyma, felengedjük, kivételével, zöldségeket, megpuhultak, beletesszük, beletesszük, zöldségeket, zöldborsót, hozzáadjuk, feltesszük, közepes darab burgonya, sárgarépa, fehér répa, csomag zöldspárga, borsó, közepes vöröshagyma, csokor petrezselyem, csillagtészta, liter, teáskanál,
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Tiramisu ahogy én csinálom
8 komment 217 ember kedveli
Túrós bejgli
1 komment 4 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
0 komment 39 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Reform kókuszgolyó cukormentesen
1 komment 4 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 8 ember kedveli
Dani szelet
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskóta házilag
0 komment 4 ember kedveli
Göngyölt csirkemell
1 komment 50 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Bolognai metélt !
0 komment 5 ember kedveli
Black Velvet Cupcake (muffin)
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.